De verschillende soorten vastzetten van de lading: Vormsluitend, direct zekeren en gecombineerde vastzetten van de lading

Het naleven en implementeren van voorschriften voor het vastzetten van lasten is van cruciaal belang voor het veilig vervoeren van goederen over de weg. In dit artikel kijken we naar de huidige wettelijke voorschriften, de soorten lading vastzetten en presenteren beproefde oplossingen van Sortimo.

De wettelijke voorschriften voor het vastzetten van lasten zijn opgenomen in hoofdstuk 22 van de Duitse wegenverkeersregels (StVO). Hierin staat dat lasten en de bijbehorende bevestigingsmiddelen zodanig moeten worden opgeborgen en vastgezet dat zij niet kunnen wegglijden, omvallen of anderszins gevaar kunnen opleveren, zelfs bij een noodstop of plotselinge ontwijkende manoeuvres. De bestuurder, eigenaar en expediteur zijn er allemaal verantwoordelijk voor dat de lading goed wordt vastgezet.

De VDI 2700-richtlijn van de Vereniging van Duitse ingenieurs dient als technische aanbeveling en gids voor ingenieurs, voertuigfabrikanten en logistieke bedrijven.

Typen vastzetten van lasten

Er zijn drie soorten vastzetten van de lading: direct zekeren, vormpassen en gecombineerd vastzetten van de lading. Gecombineerd vastzetten van de lading is een combinatie van kracht-passing en vormpassing. De vormpas variant blijkt voordeliger te zijn en verschilt in sommige opzichten van de direct zekeren variant. De keuze welke van de drie methoden voor het vastzetten van de lading moet echter afhankelijk van de situatie en de omstandigheden worden genomen.

Stevige bevestiging van de lading

Goederen worden rechtstreeks tegen de voorwand, achterwand of zijwanden geladen met zo weinig mogelijk openingen. Indien nodig worden spanbanden, spanbalken of netten voor het vastzetten van de last gebruikt voor extra bevestiging.

Vastzetten van de lading

De last wordt met een spanriem op het laadoppervlak gedrukt, waardoor de wrijving toeneemt. Gewoonlijk zijn er ten minste twee spanbanden nodig om de last strak te trekken.

Gecombineerde vastzetten van lading

Als alleen het vastzetten van de last of de bevestiging van de last niet voldoende is, is gecombineerde vastzetten van de last een optie. In dit geval wordt de last eerst op een vormpas wijze geladen en vervolgens vastgezet met behulp van hulpmiddelen voor het aanbrengen van kracht, zoals bevestigingsnetten of spanbanden.

Waarom is het vastzetten van de lading zo belangrijk?

Een goede bevestiging van de lading beschermt niet alleen de vervoerde goederen, maar ook het voertuig en de veiligheid van de inzittenden. Het risico op ongevallen en hoge boetes voor het overtreden van de wet benadrukken het belang van dit onderwerp. Met ProSafe producten maakt Sortimo het mogelijk om uw goederen veilig en gemakkelijk te beveiligen.

Hulpmiddelen voor het vastzetten van Sortimo-lading

Spanbanden

Sortimo presenteert spanbanden van hoge kwaliteit als onmisbaar onderdeel van het assortiment voor het vastzetten van de lading. Deze riemen zijn speciaal ontwikkeld om de lading tijdens het transport stevig vast te zetten en om te voldoen aan wettelijke voorschriften. Dankzij hun stabiliteit, flexibiliteit en gebruiksgemak zijn de spanbanden van Sortimo veelzijdig, kunnen ze worden aangepast aan een breed scala aan beladings- en voertuigvereisten en minimaliseren ze het risico op ongevallen veroorzaakt door onbevestigde lading.

Netten voor het vastzetten van de lading

Sortimo biedt veelzijdige spannetten voor het vastzetten van lading. Deze zijn speciaal ontwikkeld om een veilig vervoer van goederen te waarborgen. De robuuste en flexibele netten zijn verkrijgbaar in verschillende maten, zijn gemakkelijk te hanteren en snel te installeren. Dankzij veerkrachtige materialen en veilige bevestigingssystemen bieden ze een stabiele bevestiging van de last. De netten voor het vastzetten van de lading voldoen niet alleen aan de wettelijke voorschriften, maar beperken ook de potentiële gevaren in het wegverkeer tot een minimum.

Telescopische spanstangen

Een ander belangrijk onderdeel van het assortiment voor het vastzetten van lasten van Sortimo zijn de flexibele telescopische bevestigingsstangen, die een efficiënte oplossing bieden voor het veilig vastzetten van grote lasten. Met deze spanstangen kan de lading zowel verticaal als horizontaal worden vastgezet, afhankelijk van de positie van de spanrails. Een unieke functie is de geïntegreerde ProClick-interfaces, waarmee ProClick-gereedschapstassen direct aan de spanstangen kunnen worden bevestigd.

 

Alle bevestigingspunten van Sortimo hebben een toelaatbaar draagvermogen van 200 dan, waarbij de aan zijwanden of scheidingswanden te bevestigen last een maximummassa van 150 kg mag hebben.

Hebt u vragen over uw product?

Neem gewoon contact met ons op via ons contactformulier. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Commentaar schrijven

Vul a.u.b. het verplichte veld in.
Vul a.u.b. het verplichte veld in.
Vul a.u.b. het verplichte veld in.

* gemarkeerde velden zijn verplicht.

Vul a.u.b. het verplichte veld in.

0 commentaren

  • Er zijn nog geen commentaren, u kunt de spits afbijten!
    Wij zijn blij met uw feedback op dit artikel.